(juttu julkaistu Riihimäen alueen Aamupostissa 1.7.2016 Lukijalta palstalla)

Vr vähensi junavuoroja Kanta-Hämeen alueelta niin paljon, että matkustaminen vaikeutui koko alueemme osalta huomattavasti. Riihimäki – Lahti radan varrelta ihmiset eivät pääse enää junalla töihin tai kouluun. Pääradalla liikennöivät aamun ensimmäiset ja illan viimeiset pitkän matkan junat puolestaan pyyhkäisevät koko Kanta-Hämeestä läpi sen alueella pysähtymättä. Tämä tarkoittaa sitä, että Tampereelta pitää lähteä viimeistään klo 21:07 lähtevällä junalla, mikäli haluaa päästä Kanta-Hämeen väliasemille Hämeenlinnaan tai Riihimäkeen. Tunnin myöhempään Klo 22:07 lähtevällä viimeisellä Tampereen junalla on mentävä Tikkurilaan asti, jotta pääsee Riihimäelle takaisinpäin lähtevään lähijunaan.

Mikäli puolestaan haluaisin aamuksi päästä seitsemäksi Tampereelle tai yhdeksäksi kouluuni Jyväskylään, niin minun pitää lähteä Riihimäeltä 4:12 T-junalla Tikkurilaan, odottaa Tikkurilan asemalla 40 minuuttia, hypätä Intercity junaan joka matkallaan ohittaa Riihimäen sekä Hämeenlinnan aseman. Muiden matkustajien muutaman minuutin matka-ajan lyhennyksen takia Kanta-Hämeen alueen matkustajien matka-ajan pituus lisääntyi useammalla tunnilla. Ei paljon lohduta, että Helsinkiin Riihimäeltä pääsee kätevästi, kun muuallekin päin pitäisi päästä kasvukäytävän varrelta nyt ja tulevaisuudessa sujuvasti matkustamaan.

Anne Lindgren, Riihimäki

juna