Riihimäellä on panostettu koulujen korjaukseen. Kesän aikana Uramon koulukin on vihdoin liikahtanut eteenpäin ja vanha koulu on purettu, jotta uutta päästään rakentamaan.

Peltosaaren koulu on kuitenkin vielä korjaamatta. Peltosaaren koulussa on kärsitty huonosta sisäilmasta jo vuosia ja viime keväänä koululla järjestettiin tiedotustilaisuus koulun oppilaiden vanhemmille.

Saimme kuulla, että koulussa on tehty 2014 kuntoarvio ja kuntotutkimus.

Selvityksen mukaan koulun alkaa olla käyttöikänsä päässä ja vaikka ilmanvaihtoa on parannettu, niin koululle on nyt asetettu tiukat oppilasmäärät, sillä ilmanvaihto ei riitä muuten.

Vanhassa rakennuksessa on paljon riskirakenteita, mutta toistaiseksi mikrobi ja Woc- näytteistä ei ole mitään hälyttävää (onneksi) löytynyt.

Jostain syystä kuitenkin henkilökunta oireilee ja työterveyslaitos seuraa tilannetta.

Lasten oireilua on hankalampi seurata koska ne eivät välttämättä tule koulun tai kouluterveydenhuollon tietoon.

Kevään tiedotustilaisuudessa luvattiin, että koulussa tehdään kesän aikana tehostettu siivous ja kouluun on hankittu ilmanputsareita.

Tuleva lukuvuosi näyttää miten koulussa selvitään.

Nyt vaan toivotaan, että Uramon koulu saadaan pian valmiiksi ja Peltosaaren koulun oppilaat ja henkilökunta pääsevät siirtymään väistötiloihin.

Toivottavasti myös päätös koulun korjaamisesta saadaan tehtyä mahdollisimman pian. Ja toivottavasti koulun korjaussuunnitelmat olisivat siinä vaiheessa kun Peltosaaren koulu siirtyy väestötiloihin niin pitkällä, ettei Uramon kaltaista murhenäytelmää tarvitsisi uudelleen elää ja yksi ikäpolvi joudu käymään koko alakoulutaivaltaan väistötiloissa.

Tiina Mämmelä

Juttu julkaistu Aamupostissa 20.8.2016

Juttu julkaistu Aamupostissa 20.8.2016